Menu

Waarom NetApp voor DevOps?

NetApp helpt u een samenhangende, naadloze DevOps-werkwijze te realiseren, zowel on-premises als in private en public clouds. Dat betekent dat uw operationele team een geautomatiseerde infrastructuur kan leveren met minder engineering. Ontwikkelaars kunnen tegelijkertijd werken in betrouwbare en voorspelbare omgevingen die beter op elkaar zijn afgestemd en sneller werken.

Groen-bruine ring

Applicaties worden tegenwoordig op een ongekende snelheid ontwikkeld. Volgens IDC worden de komende vier jaar vier keer zoveel applicaties en services uitgerold als in de afgelopen veertig jaar. Dat is een enorme verandering, die een nieuwe aanpak van organisaties vergt. Namelijk: door DevOps-methodologieën toe te passen om de innovatie van applicaties te schalen en nieuwe functionaliteit te introduceren in het tempo van de markt.

 

Het DevOps-traject kan echter gecompliceerd zijn in een markt die wordt gedomineerd door gescheiden oplossingen. Bij veel organisaties komt DevOps maar moeilijk van de grond. Gartner voorspelt zelfs dat 75% van de DevOps-initiatieven niet aan de verwachtingen zal voldoen vanwege achterblijvende training en organisatorische verandering. Een DevOps-traject kan alleen slagen als u een bedrijfscultuur creëert die is gericht op samenwerking, communicatie en integratie binnen IT.

NetApp is gemaakt voor DevOps

NetApp levert als enige een samenhangend, naadloos DevOps-platform voor de gehele hybride multicloud. Hierdoor kunt u applicaties sneller ontwikkelen en uw pipeline stroomlijnen. Op basis van NetApp®-oplossingen voor DevOps kunnen operationele teams een geautomatiseerde infrastructuur leveren met minder engineering. Ontwikkelaars kunnen tegelijkertijd werken in betrouwbare en voorspelbare omgevingen die beter op elkaar zijn afgestemd. Wij helpen u vol vertrouwen de services en mogelijkheden te leveren die uw organisatie nodig heeft om de productiviteit van de ontwikkelaars te maximaliseren, zowel on-premises als in cloudomgevingen.

NetApp geeft het DevOps-landschap opnieuw vorm op basis van diverse unieke functionaliteiten:

 prose-devops-1.jpg


  • NetApp Trident is de eerste open-source orchestrator voor persistente containerstorage en de enige oplossing die een volledig portfolio met product- en containeroplossingen van Kubernetes, OpenShift, Docker en Rancher bestrijkt.
  • NetApp is de enige Ansible-gecertificeerde storageleverancier die modules aanbiedt voor het automatiseren van een volledig productportfolio.
  • Eerste Docker-plugin (nDVP) uitgebracht in 2015
  • Eerste externe storageprovisioner voor Kubernetes
  • Belangrijke bijdrage aan de definitie van Container Storage Interface (CSI)
  • Heeft als eerste geavanceerdere storagefuncties, zoals klonen, beschikbaar gemaakt.
  • Heeft als eerste aangekondigd dat applicaties en data van het ene Kubernetes-cluster naar het andere kunnen worden gemigreerd.

Functionaliteit van NetApp om DevOps te laten slagen

Bij NetApp hanteren we een holistische benadering, zodat onze klanten succesvol kunnen zijn met DevOps. Daarom bieden wij unieke meerwaarde voor zes kernthema's om DevOps-teams in staat te stellen op de juiste manier te ontwikkelen.

 

1. Continuous Integration/Continuous Delivery

Door ingebouwde integratie van NetApp® met Jenkins-, API- en SDK-technologieën kan uw infrastructuur worden ingezet voor uw test- en leveringsproces, zonder dat de ontwikkelingsteams meer werk moeten verrichten.

2. Automatisering

Door integratie met tools voor configuratie en resourcemanagement, zoals Ansible en Terraform, verlost NetApp uw operationele team van tijdrovende codeer- en QA-activiteiten.

3. Management van code en binary's

Via ons kunt u broncode en binaire repository's rendabel beheren, zodat u altijd toegang hebt tot de juiste data, op de juiste plaats en op het juiste moment.

4. Cloud en PaaS

Met private-cloudoplossingen van NetApp kunt u efficiënt nieuwe applicaties on-premises ontwikkelen en uw bestaande workloads uitvoeren in een gemoderniseerde omgeving.

5. Containers en Kubernetes

Met de complete datamanagementoplossingen van NetApp kunt u uw containerworkloads versnellen, ongeacht waar deze worden geïmplementeerd (on-premises, cloud, multicloud).

6. Analytics en waarneembaarheid

NetApp-oplossingen bieden praktisch inzicht in de applicatie-infrastructuur en de conditie van applicaties.

Als u een bepaalde handmatige taak meer dan eens moet uitvoeren, is het devies: automatiseer deze. Codeer deze. Niet alleen applicatiecode of test- en implementatieconfiguraties. Codeer alles. Door alles wat ontwikkelaars nodig hebben als code te behandelen, ontstaat een gestandaardiseerde, gereguleerde manier om projecten, applicaties en teams uit te rollen.

Een EaC-aanpak (Everything as Code) is essentieel voor een geslaagde containerstrategie. Zonder deze aanpak moet u te veel containers en clusters handmatig beheren en bereikt u nooit de schaalbaarheid die de cloud eigen is. Automatisering op basis van EaC is de enige manier om de beheerslast voor het aantal servers of containers dat u moet onderhouden te verminderen. Als u alles hebt ingecheckt in een beheersysteem voor broncode, zoals Git, en versiebeheer toepast, beschikt u altijd over een ‘laatst bekende werkende configuratie’ voor uw volledige platform, applicaties en infrastructuur.

NetApp maakt het voor ontwikkel-, test-, QA- en operationele teams eenvoudig om infrastructuurresources (zoals persistente storagevolumes) als code te gebruiken, allemaal vanuit vertrouwde tools in de DevOps-pipeline. Voorbeelden zijn storage-API's van NetApp en IAC-integraties met tools zoals Ansible, Docker, Kubernetes en OpenShift.


prose-devops-2.jpg

De DevOps-pipeline

In deze onzekere wereld moet u snel kunnen reageren en flexibel kunnen omspringen met uw resources. Dat is niet altijd haalbaar in een traditionele infrastructuur, die handmatige handelingen vereist die niet zijn geoptimaliseerd voor stateful applicaties. U hebt een DevOps-pipeline nodig die provisioning, ontwikkeling, tests en implementatie naadloos samenbrengt. Als u sneller herhaaldelijke taken wilt kunnen uitvoeren, moeten de processen voor uw ontwikkelaars kunnen worden uitgevoerd op basis van zelfservice, automatisering en afname naar behoefte.

NetApp levert een hecht geïntegreerde infrastructuur waarin API-ondersteuning centraal staat, met ingebouwde automatisering, zodat u uw pipeline snel kunt opzetten en kunt profiteren van Kubernetes-containers en applicaties van derden. En niemand pakt storagepersistentie en cloudeigen processen zo aan zoals NetApp dat doet. We helpen u een DevOps-pipeline te realiseren voor data-intensieve, stateful applicaties die naadloos zijn te integreren in alle grote clouds.

Astra

NetApp® Astra is de beste manier om de levenscyclus van Kubernetes-applicaties in elke cloud te beheren en uw data mee te nemen.

Containeroplossingen

Heb vertrouwen in de levering van uw containerapplicaties en -workloads, zowel on-premises als in de cloud, met containeroplossingen van NetApp®.

Configuratiemanagement

Door de integratie met reeds bestaande tools in uw DevOps-pipeline kunnen teams voor ontwikkeling, testen, QA en operationele uitvoering infrastructuurresources nu als code gebruiken.

CI/CD

NetApp-oplossingen voor Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD) vergemakkelijken het werk van ontwikkelaars, omdat zij software met meer betrouwbaarheid kunnen testen en uitbrengen, op elk gewenst moment.

Roze bollen

Ga snel en goed te werk met NetApp

Als DevOps goed wordt toegepast, ontstaat een cultuurverschuiving die erop is gericht de levering van services te flexibiliseren en te vereenvoudigen en in een steeds hoger tempo hoogwaardige innovatie te blijven leveren. Als uw organisatie de DevOps-methodiek omarmt met NetApp, kunt u sneller reageren, uw betrouwbaarheid verhogen en uw bedrijfsvoering optimaliseren om de innovatie in hoog tempo op te voeren. Het gaat er niet om hoe snel u ontwikkelt, maar om hoe goed u snel ontwikkelt.

Verder lezen

Drift chat loading