Menu

Kenniscentrum

Inzichten in de nieuwste technologieën en trends. Ontwikkel uw Knowledge Base.

banner voor support en training

Wat is Infrastructure as a Service (IaaS)?

Infrastructure as a service (IaaS) is een cloudcomputingsysteem waardoor gevirtualiseerde computingresources op het internet worden geleverd. IaaS is een van de drie belangrijkste categorieën cloudcomputingservices, samen met Software as a Service (SaaS) en Platform as a Service (PaaS).

luchtfoto van snelwegknooppunt
storagecontainers verzenden

Wat is Capaciteitslicentieverlening?

Capaciteitslicentieverlening is een prijsmodel dat klanten de mogelijkheid biedt om datastorage te kopen op basis van de hoeveelheid capaciteit die op hun storage-infrastructuur is geprovisioneerd. Dit model biedt de kosten- en flexibiliteitsvoordelen van softwarematige storage zonder de complexiteit van de leveringsketen, systeemintegratie en support.

abstracte vormen

Wat Is Cloud Analytics?

De Cloud Analytics-oplossingen van NetApp verlagen de kosten van uw data-analyse en verbeteren tegelijk de snelheid van de analyse en de performance van uw cloudstorage met tot 30 maal snellere I/O dan concurrerende bestandsservices. Ga vandaag nog aan de slag.

afbeelding van watertoren

Wat is NAS?

Een NAS-systeem (Network-Attached Storage) is een bestandsgericht storageapparaat dat is gekoppeld aan een netwerk, zodat het ook toegankelijk is voor meerdere geautoriseerde gebruikers en apparaten.

abstracte vormen

Wat is Platform as a Service (PaaS)?

Platform as a service (PaaS) is een cloudcomputingmodel waarbij externe providers hardware- en softwaretools distribueren. Meestal zijn deze tools ontworpen voor applicatieontwikkeling voor gebruikers met internettoegang.

glimlachende vrouw

Wat is Quality of Service (QoS)?

Leer wat Quality of Service (QoS) betekent, hoe het werkt en waarom het belangrijk is. Ontdek waarom QoS essentieel is voor systemen waarin meerdere tenants variërende workloads uitvoeren.

abstracte vormen

Wat is CI/CD?

Continuous Integration en Continuous Delivery (CI/CD) zijn twee benaderingen van softwareontwikkeling die zijn ontworpen om de kwaliteit van de code te verbeteren en snellere levering en implementatie van de code mogelijk te maken.

speedway

Wat is Development Testing (DevTest)?

Development Testing (DevTest) is een benadering van softwareontwikkeling die erop is gericht de ontwikkel- en de testfasen dichter bij elkaar te brengen. Maak kennis met de voordelen en leer waarom DevTest belangrijk is.

man met veiligheidshelm

Wat is datacenterautomatisering?

Datacenterautomatisering is het proces waarbij de routineprocessen van een datacenter, zoals planning, bewaking, onderhoud, applicatielevering, enzovoort worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een beheerder. Datacenterautomatisering is erg waardevol omdat het mensen tijd bespaart.

industriële stalen onderdelen

Wat is Site Reliability Engineering (SRE)?

Site Reliability Engineering (SRE) is een discipline om zeer schaalbare en zeer betrouwbare softwaresystemen te maken door softwaretechnische vaardigheden toe te passen op infrastructurele en operationele problemen.

abstracte vormen

Wat is datamigratie?

Datamigratie is het proces waarbij data wordt verplaatst van de ene locatie naar een andere, van de ene indeling naar een andere of van de ene applicatie naar een andere. De sturende kracht is meestal een migratie of consolidatie waarbij legacy-systemen worden vervangen door of uitgebreid met nieuwe applicaties.

abstracte vormen

Wat zijn Cloud Volumes?

De Cloud Volumes-service van NetApp is een volledig beheerde cloudstorageoplossing die beschikbaar is voor de AWS- en Google Cloud-platformen. Azure NetApp Files is een platform dat is gebouwd door Azure en NetApp.

glimlachende man

Wat is public-cloudstorage?

Door public-cloudstorage kunnen bedrijven en eindgebruikers een licentie nemen op storagecapaciteit van een derde partij om hun digitale data op te slaan. Maak kennis met de voordelen, nadelen en kosten van het gebruiken van public-cloudstorage.

Van onze klanten

De allerbeste product- en supportresources zorgen voor tevreden klanten.

We zijn erin geslaagd om de performance van de applicaties te verbeteren en... om het beheer van de gehele infrastructuur te verbeteren. Ik zou zeggen dat het management erg opgelucht is.

Sean Henry, Senior Manager, American Showa

glimlachende man
abstracte vormen

Wat is de private cloud?

De private cloud is een type cloudcomputing dat vergelijkbaar is met de public cloud, inclusief de schaalmogelijkheden en zelfservice. Hoewel public clouds veel bedrijven bedienen, richten private clouds zich op de behoeften en bedrijfsvereisten van een afzonderlijke organisatie.

paarse abstracte vormen

Wat is multicloud?

Multicloud betekent meerdere cloudcomputing- en storageservices in één architectuur. Dit kan meerdere providers van public clouds, on premises-omgevingen (NetApp® HCI), een private cloud-infrastructuur bij een provider van public clouds (hybrid cloud) of een combinatie van deze mogelijkheden omvatten.

abstracte vormen

Wat zijn microservices?

Microservices zijn een architectonische benadering om cloudapplicaties te maken. Elke applicatie wordt gebouwd als een set services, en elke service voert zijn eigen processen uit en gebruikt API's voor de communicatie.

abstracte vormen

Wat is 'lift and shift'?

'Lift and shift' is een benadering die wordt gebruikt voor de migratie van applicaties naar de cloud. Dit betekent het verplaatsen van een applicatie en de bijbehorende data naar een cloudplatform, zonder de applicatie opnieuw te ontwerpen.

glimlachende vrouw

Wat is hyper-converged infrastructuur?

NetApp® HCI is een hyper-converged infrastructuur die zorgt voor voorspelbare performance in een uitermate flexibele en efficiënte architectuur die eenvoudig kan worden geïmplementeerd en beheerd.

abstracte vormen

Wat is instapstorage?

Instapstorage is eenvoudige, betaalbare, krachtige en schaalbare datastorage waarmee bedrijven klein kunnen beginnen. Wanneer ze behoefte hebben aan meer storage, kunnen ze deze opschalen met naadloze cloudconnectiviteit.

abstracte vormen

Wat zijn Dynamic Disk Pools?

De technologie NetApp SANtricity Dynamic Disk Pools (DDP) betekent een significante vooruitgang op het gebied van dataprotectie en datamanagement voor storagesystemen. Lees verder over de wijze waarop u de technologie Dynamic Disk Pool kunt gebruiken.

abstracte vormen

Wat is Persistent Memory?

Persistent memory (PMEM) is een krachtig, solid-state geheugen dat per byte kan worden aangesproken en dat zich op de geheugenbus bevindt. Doordat het PMEM zich op de geheugenbus bevindt, beschikt het geheugen over DRAM-achtige toegang tot data, wat betekent dat het qua snelheid en latency vergelijkbaar is met een DRAM-geheugen en tegelijk over de niet-vluchtige kenmerken van een NAND-flashgeheugen beschikt.

abstracte vormen

Wat is een Oracle-database?

Een Oracle-database (RDBMS) is een verzameling data die op type zijn geordend waarbij tussen de verschillende typen relaties worden onderhouden. Lees hier meer.

glimlachende vrouw

Wat is FlexCache?

FlexCache is een externe cache-functionaliteit waardoor de distributie van bestanden wordt vereenvoudigd, zodat de kosten die verband houden met WAN-latency en WAN-bandbreedte worden verlaagd, de samenwerking wordt versterkt en de performance van productontwikkeling op meerdere locaties wordt verbeterd.

abstracte vormen

Wat is Ansible?

Ansible is een configuratiemanagementplatform waarmee storage, servers en netwerken kunnen worden geautomatiseerd. Wanneer u Ansible gebruikt om deze componenten te configureren, worden lastige handmatige taken herhaalbaar en minder foutgevoelig.

man die apparatuur controleert

Wat is cloudbewaking?

Cloudbewaking is een methode om de operationele workflow in een cloudgebaseerde IT-infrastructuur te controleren, te observeren en te beheren. Handmatige of geautomatiseerde managementtechnieken bevestigen de beschikbaarheid en performance van websites, servers, applicaties en andere cloudinfrastructuur.

paarse abstracte vormen

Wat is Anything as a Service (XaaS)?

Een algemene categorie services die betrekking hebben op cloudcomputing en externe toegang. XaaS herkent het grote aantal producten, tools en technologieën die nu aan gebruikers worden geleverd als een service via het internet.

glimlachende man

Wat is een hybride multicloud?

De NetApp-datafabric en hybrid-cloudinfrastructuur brengen de beste aspecten van de public cloud en de private cloud samen in een geïntegreerd platform.

abstracte vormen

Wat zijn persistente volumes in Kubernetes?

Een persistent volume is een stuk geheugen in een cluster dat door een beheerder is geprovisioneerd. Lees verder over persistente volumes in Kubernetes, containers en virtuele machines.

Wat is AGV?

De grootste herziening van de databeschermingswetgeving in de EU in meer dan 20 jaar. Deze vervangt de huidige Databeschermingsrichtlijn van de EU en streeft naar een uniforme databeschermingswetgeving die bescherming biedt aan alle personen in de Europese Unie.

schilderende vrouw
Drift chat loading